Du visar för närvarande Konsumentenkredit

Konsumentenkredit

Få en konsumentkredit på upp till 750 000 sek

Vi hjälper dig att jämföra olika kreditförmedlare och kreditgivare och tar hänsyn till allt från räntor till andra kostnader.

Viktiga punkter att tänka på när du ansöker om konsumentkrediter

Den här artikeln är utformad som en guide för dig som överväger att ansöka om ett lån och hur du kan jämföra för att hitta billigare konsumentlån som passar dina behov. Ravkredit hjälper dig att få svar på viktiga frågor som t.ex:

  • Vem kan ansöka om lån?
  • Vilka konsumentlån är bäst?
  • Vad är skillnaden mellan den nominella utlåningsräntan och den effektiva utlåningsräntan?
  • Kan jag ansöka om ett lån online?
  • Hur betalar jag tillbaka ett lån i förtid?
  • På vilken lön eller lönenivå kan jag få ett lån?
  • Kostar det mer att ta ett lån?
  • Kan flera personer ansöka om ett lån tillsammans?

Vilka typer av konsumentlån finns det?

Lån utan säkerhet kan finnas i många olika varianter, men oftast kallas de för konsumentlån. När du använder ett kreditkort kan det också betraktas som en konsumentkredit, men det finns en viktig skillnad. Ett kreditkort ges med en kreditgräns, så om du inte använder kortet för inköp har du ingen skuld att betala tillbaka.

När du får ett lån måste du ändå betala tillbaka en del av lånet varje månad. För ett kreditkort gäller det först efter användning eftersom du får ett minimibelopp per månad som måste betalas. Denna typ av lån har en högre ränta.

crédit a la consommation

En typisk kombination av konsumtionslån och kreditkort är köpkredit. Det innebär till exempel att du får tre månaders uppskov med betalningen när du köper vitvaror. Ibland får du ett kort kopplat till krediten, ibland inte.

I vilket fall som helst blir det en form av konsumentkredit efter det att uppskovet löper ut. Skillnaden är att du måste betala ett minimibelopp varje månad, men det finns ingen återbetalningsplan, vilket innebär att lånet återbetalas helt och hållet efter ett antal år.

De är konsumentlån.

Vad är ett konsumentlån? Ett konsumentlån är, liksom ett kreditkort, ett lån utan säkerhet. Till skillnad från andra lån där säkerheten är en bil eller ett hus tar långivaren ingen inteckning eller säkerhet i en tillgång om du tar ett konsumentlån.

Ungefär 10 % av de franska hushållen har ett eller flera konsumtionslån utan säkerhet. Det genomsnittliga lånet är 499 999 euro. Löptiden är vanligtvis upp till 5 år för rena lån och upp till 15 år om lånet används för att refinansiera andra skulder.

Hur hittar jag den bästa räntan på ett konsumentlån?

Vi samarbetar med flera banker som erbjuder krediter utan säkerhet och processen för dig som sökande ska vara så enkel som möjligt. Du kan enkelt ansöka via vår sida och din låneansökan skickas till de banker vi samarbetar med.

Det innebär att du bara behöver göra en ansökan och ta reda på vilken låneoperatör som erbjuder dig det bästa erbjudandet med den lägsta räntan och den effektiva räntan.

Bästa ränta på lån

Det är viktigt för oss att du inte betalar mer än nödvändigt och vi hjälper dig att hitta den bästa och billigaste lösningen. När flera långivare behandlar din låneansökan kan du få fler erbjudanden, vilket innebär att det blir lättare att hitta den bästa räntan.

Om du funderar på att refinansiera små, dyra lån kommer du snabbt att få en insikt som kan förbättra din privatekonomi på daglig basis.

Varför ansöka om en konsumentkredit?

Om du befinner dig i en situation där du behöver pengar kan lån vara en bra lösning. En del människor ansöker om ett konsumentlån för att ha pengar i bakgrunden, men på grund av lånevillkoren rekommenderar vi att du ansöker om ett kreditkort i sådana fall.

En del människor tar lån för att renovera kök eller badrum, eller för semesterresor. På grund av de högre räntorna på konsumentlånen refinansieras dessa lån för förbättring av bostaden ofta med säkerhet i bostaden i efterhand.

En kreditupplysning – Franska institutet för konsumentforskning 2021 visar att cirka 32 % av fransmännen har ett lån utan säkerhet, t.ex. en kontokredit, ett kreditkort eller ett konsumtionslån. Konsumtionslån används för bilköp (29 %), konsumtionsvaror (28 %) och renoveringar (12 %).

Andra ansöker om konsumentkrediter för att kombinera skulder och kreditkort till ett stort lån för att minska sina månadskostnader. Detsamma gäller för många som har skuldproblem och försöker få sin privatekonomi på rätt köl igen.

Det går snabbt att ansöka om konsumentkrediter

När du ansöker om ett kreditlån får du vanligtvis ett snabbt svar på din ansökan. Samma sak gäller när du ansöker via oss, förutom att du får svar från flera i en och samma ansökningsprocess.

Det innebär att du får ett konsumentlån på samma dag med en låg ränta, men du får inte ett konsumentlån på samma dag utan kreditprövning. Alla långivare gör en kreditprövning och färre lån ges till sökande med betalningsanmärkningar. Då kan det vara nödvändigt att ställa säkerhet för lånet.

Vem erbjuder konsumentkrediter i Sverige?

Många banker erbjuder konsumentlån i Belgien. De flesta banker gör detta genom sina egna dotterbolag. Det finns också separata företag som specialiserar sig på detta område och som endast sysslar med lån och kreditkort.

Vi samarbetar med många av dem, och bland våra partner finns namn som Ravkredit.

Många av dem konkurrerar om att erbjuda det billigaste konsumentlånet i Belgien, vilket är till din fördel oavsett om du har ett stort eller litet lån.

Genom att använda Ravkredit kan du snabbt och enkelt hitta det bästa konsumentlånet jämfört med alla de som erbjuder dig kredit, eftersom vi behandlar ansökan och skickar den till våra partners. Detta inkluderar startkostnader, räntor och månadsavgifter.

Konsumentlån utan säkerhet har högre ränta

Jämfört med bolån och billån har kreditkort och konsumentlån en hög ränta. Den lägsta räntan är på bolån, men även billån har mycket lägre ränta än konsumentlån.

Vad är orsaken till detta? Det är ett konsumtionslån som beviljas utan pant i någon form av säkerhet. På grund av denna risk måste bankerna prissätta lånet för att återspegla den risk de tar.

Ett konsumentlån utan säkerhet har mycket högre ränta än lån med säkerhet i form av hus, stuga, bil eller andra tillgångar. Räntorna kommer helt enkelt att vara högre eftersom bankerna tar en mycket större risk.

Om det inte finns någon säkerhet för lånet är det svårt att få tillbaka pengarna eftersom det inte finns något att sälja med tvång, och därför har bankerna stora förluster på lånen. Den risk som de tar genom att ge dig ett lån utan säkerhet innebär att du får en högre ränta på ditt lån jämfört med ett hypotekslån.

Vanliga frågor om konsumentlån

Du kan använda lånet till vad du vill. Oavsett om det handlar om en renovering, ett nytt kök, eget kapital, en semester eller något annat som du behöver pengarna till.

Du måste vara 18 år gammal, belgisk medborgare, bosatt i Frankrike, ha ett fast arbete och en inkomst på minst 2 000 euro. Dessutom får du inte ha några betalningsanmärkningar. Dessutom avgör dina kostnader och din betalningsförmåga om lånet beviljas.

Ja, det kan du. Om du har en medlåntagare är det lättare att få lånet och att låna ett större belopp, eftersom servicefaciliteten är bättre.

Detta är en mäklare som samarbetar med flera banker. Om du ansöker via en kreditförmedlare får du ett konsumentlån från flera banker i ett och samma ansökningsförfarande. Detta är kostnadsfritt. Du sparar tid och kan jämföra erbjudanden från flera banker och låna där du får det bästa erbjudandet.

Din ekonomi och din betalningsförmåga avgör hur stort konsumentlånet är. Vissa banker kan ge upp till 750 000 sek, medan de allra flesta banker arbetar med högst 50 000 sek. I vilket fall som helst är det din förmåga att betala tillbaka lånet som avgör hur mycket du får i lånet.

Om alla handlingar är i ordning och du uppfyller kraven får du ett svar på din ansökan inom kort. Mycket ofta inom några minuter

Ja, det kan det. I princip kan du betala tillbaka tilläggslånet eller hela lånet utan extra kostnader och utan att ansöka om det. Om du har betalningsproblem kan du på begäran få ändringar i återbetalningsplanen.

Den längsta återbetalningstiden för ett konsumentlån är 15 år. Sedan pratar vi om de större lånen. Ju mindre lånet är, desto kortare är återbetalningstiden. För små lån kan det vara 5 år. I vilket fall som helst är det bättre för dig om du lyckas betala tillbaka lånet så snart som möjligt.

Den nominella räntan är den aktuella räntan och marknadsräntan. Den effektiva räntan är vad du faktiskt betalar. I detta ingår även etableringsavgiften och den månatliga terminsavgiften. Den effektiva räntan är därför alltid högre än den nominella räntan. Lånets belopp och löptid påverkar också den effektiva räntan.

Även om du inte har några betalningsproblem kan du begära en till två månaders betalningsfrihet. De flesta beviljar detta på begäran.

Kostnader för att ta ett lån

Om du ska ta ett konsumentlån gäller flera villkor. För det första tar bankerna gärna ut en uppläggningsavgift i samband med återbetalningen av lånet.

Storleken varierar från spelare till spelare, men är ofta 135. Det kan naturligtvis också vara lägre, vilket beror på konkurrenssituationen.

På vissa ställen kan du få det utan startavgift, även om det är i samband med en refinansiering. Villkoren för konsumentkrediter varierar därför inom detta område.

Detsamma gäller det faktum att långivarna tar ut en månadsavgift som en del av lånetjänsten. Dessa avgifter kan variera från 0 till 2000 sek. De flesta har en månadsavgift och den ligger vanligtvis mellan 750 000 sek.

Det är viktigt för dig att dessa är så låga som möjligt eftersom de påverkar det extra belopp som du måste betala totalt under lånets löptid. Det är här som betydelsen av skillnaden mellan den nominella och den effektiva räntan avgörs.

Skillnaden mellan den nominella och den effektiva räntan

När du ansöker om ett lån är det viktigt att kostnaderna är så låga som möjligt, och räntor, startkostnader och månadsavgifter är viktiga. Innan du ansöker om ett dyrt lån bör du förstås noga överväga om du behöver det.

När lånet har beviljats av flera långivare väljer du den som erbjuder dig den lägsta effektiva räntan och därmed den lägsta kostnaden under lånets löptid.

Den uppskattade räntan på ditt lån visas i vår lånekalkylator, men du vet aldrig säkert vilka villkor du kommer att få förrän låneansökan har behandlats och beviljats.

Den nominella räntan är den faktiska ränta som du får på ditt lån. Det kan till exempel vara 2,5 %. Start- och månadsavgifterna ökar dock den totala kostnaden. Detta innebär att den effektiva räntan också är högre eftersom dessa kostnader läggs till det ursprungliga lånebeloppet som du betalar tillbaka.

Det är också sant att ju kortare återbetalningstid, desto större är skillnaden mellan den nominella räntan och den effektiva räntan eftersom startkostnaden delas upp på färre delbetalningar.

Ju mindre lånet är, desto större är skillnaden. Bankerna ger dig gärna en lägre ränta ju mer du lånar, och skillnaden mellan den nominella och den effektiva räntan minskar ju mer du lånar och ju mer du betalar tillbaka lånet.

Titta dock inte blint på den effektiva räntan, eftersom det trots allt är månadskostnaden och vad du betalar totalt tills lånet är återbetalat som är viktigast. Du använder den effektiva räntan för att jämföra erbjudanden från olika banker.

Krav för att få en konsumentkredit

När du ansöker om ett lån använder långivarna vissa kriterier. Först och främst måste du vara myndig. Detta innebär att ingen under 18 år kan få denna typ av lån.

De flesta aktörer har också en övre åldersgräns för sådana lån. Den normala åldern är 70 år, men en del har också 65 års ålder. Även om du är myndig betyder det inte att du kan ansöka om ett lån. Vissa har till och med fastställt en gräns på 25 år för att få ett lån.

Du måste också ha en minimiinkomst, som ofta är 2000 euro, och sedan är det din förmåga att betala dina totala utgifter, inklusive andra lån, som avgör om du får ett lån och hur mycket.

De allra flesta kräver också att du inte har någon betalningshistorik av något slag, även om det finns undantag från detta.

Vad är ett kreditbetyg?

För att effektivisera behandlingen använder företagen en kreditpoäng. Förutom de faktorer som nämns (inkomst, fast anställning osv.) anger de statiska variabler.

Vi vet att kvinnor betalar bättre än män, att vissa regioner i landet utmärker sig och att betalningsviljan ökar med åldern. Allt detta ger ett värde som anger din kreditvärdighet och därmed vilka villkor långivaren kommer att bevilja dig.

De statistiska variablerna spelar dock en mycket mindre roll än de faktiska siffrorna som framkommer i din personliga ekonomi.

Men de kan förmodligen påverka den ränta som du erbjuds. I tveksamma fall kan de också vara den sista vikten på vågen som i slutändan avgör om du får ett lån eller inte.

Jämför konsumentlån – hitta det bästa erbjudandet

Det finns för närvarande många företag som erbjuder konsumentkrediter. Detta är låntagarens marknad. Det innebär att det finns en konkurrens om att ge dig det bästa erbjudandet. Men det innebär också att du måste ägna tid åt att lära känna deras erbjudanden och hitta det lån som passar dig bäst.

Vissa långivare är specialiserade på små konsumentlån, andra på större belopp. Det finns en skillnad i längden på återbetalningsperioden som de accepterar eller uppmuntrar. Det finns stora skillnader i räntesatser, även mellan olika långivare.

Du får inte veta din räntesats förrän du får ett specifikt låneerbjudande. De allra flesta har begränsningar som baseras på den lånesökandes ålder och hur länge han eller hon har bott i Norge.

Ta också reda på deras inställning till uppskov och betalningsfria månader, om du tror att du behöver det.

Checklista för konsumentlån

Att ansöka om ett lån är ett viktigt beslut som kan få långtgående konsekvenser för dig. Konsumentrådet rekommenderar därför att du tar hänsyn till följande punkter när du söker lån:

Kontrollera den effektiva räntan – den har mycket att säga om kostnaden för lånet.

Jämför flera erbjudanden online – ansök om lån från flera långivare och jämför de bästa låneerbjudandena.
Fråga den potentiella långivaren om den totala kostnaden, inklusive uppläggnings- och administrationsavgifter.
Ta aldrig ett oönskat lån – det kan bli mycket dyrt. Tänk efter noga innan du lånar.
Simulator för konsumentlån – Översikt över månatliga lånekostnader
För att få en överblick över månadskostnaden för ditt lån rekommenderar vi att du använder vår lånekalkylator. Du anger det belopp och den tid du vill lägga ner på återbetalningen av lånet, sedan lägger vi till en beräknad ränta och en uppskattning av det belopp som ska betalas under månaden.

Du får också reda på lånets effektiva ränta. Vilken räntesats du får bestäms under ansökningsprocessen. Det beror på lånebeloppet, återbetalningstiden, din inkomst och om du har en medlåntagare.

De nominella och effektiva räntorna beror alltså på resultatet av ansökningsprocessen och på vilken långivare som beviljar lånet.

Prêt jusqu’à 500 000 Euros sur 15 ans

Kredit lån 500 000 sek

Hur mycket du kan få i konsumentlån beror på din förmåga att betala, men långivarna har också gränser. De flesta har en övre gräns på 500 000 euro och den maximala återbetalningstiden är 15 år. Du kan också få fler lån, men det är få som erbjuder detta. De flesta har en nedre gräns på 50-100 000 sek. Vissa kan också erbjuda mindre lån, men på grund av startkostnaderna blir den effektiva räntan orimligt hög om du lånar lite. Om du behöver mindre kredit kan du ansöka om ett kreditkort.

Om du har en medlåntagare är det lättare att få konsumentkrediter.

Kredit lån 500 000 sek

Bankerna tittar på den totala lönsamheten, så om du lånar tillsammans med en partner är det lättare att få ett konsumentlån och ett större lånebelopp baserat på två inkomster som grund. Samtidigt ingår samma antaganden om ålder, inkomst och eventuella betalningsanmärkningar i bedömningen.

Sök på nätet och betala extra om du vill

Kredit lån

Den bästa konsumentkrediten är naturligtvis den som ger dig det du vill låna till lägsta effektiva ränta. Du ansöker snabbt och enkelt om ett lån online och undertecknar lånedokumenten med ett bank-ID när lånet beviljas. Det är samma process som du följer om du tar lånet via oss på Ravkredit. Det är viktigt att veta att konsumentlån kan betalas av kostnadsfritt i förväg om du har råd att göra det. Det är lån med rörlig ränta, så det finns ingen kostnad för att betala av snabbare eller helt. Det gör du enkelt i din internetbank genom att betala in på lånekontonumret. Om du återbetalar flera små konsumentlån genom att låna av en långivare, återbetalar långivaren dina lån. Helt gratis för dig.

Kostnader för att använda Ravkredit-tjänster

Om du ansöker om ett lån hos ravkredit kostar det dig ingenting, du får bara flera erbjudanden att välja mellan i ett och samma förfarande. Vi skickar aldrig någon faktura för våra tjänster. Det är den långivare som du väljer lånet från som betalar oss för att ordna lånet åt dig som kund.